A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A cukkini a nyár egyik kedvelt étele, mert amellett, hogy egészséges és finom, rengeteg variációban (és általában gyorsan is) elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk nektek, amivel egyenesen Olaszországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük ezt az ízletes fogást!

Ennek a receptnek a különlegessége, hogy a cukkini tésztaként funkcionál a tányéron, emellett pedig alacsony a szénhidráttartalma, gluténmentes, és tökéletes felhasználása a cukkininek, mielőtt tönkre menne. Azt már tudjuk, hogy a cukkini palacsintaként is tökéletesen megállja a helyét, de ez az étel sem fog csalódást okozni senkinek, mivel az egészet megkoronázzuk isteni garnélarákkal. Gyorsan elkészíthető, előételként, de önmagában is megállja a helyét, és pont olyasmi, amire a forró nyári estéken vágyunk. Az egyetlen kihívás benne, hogy szépen felvágjuk a cukkinit, de egy megfelelő reszelővel ez sem lesz akadály. Az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, aki megkóstolja garantáltan abba sem akarja majd hagyni, és mindössze 30 perc alatt elkészül.

hirdetes

 

Garnélás cukkinispagetti


Hozzávalók:

 

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 45 dekagramm garnélarék megtisztítva és feldarabolva
  • 1 evőkanál reszelt fokhagyma
  • 1 kávéskanál fehérbor
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 közepes cukkini felszeletelve
  • petrezselyem a díszítéshez
  • ha kicsit erősebbre szeretnéd, csípőspaprika is mehet bele


Elkészítés:


Egy nagy serpenyőt tegyél fel alacsony lángra, tedd bele az olíva olajat és melegítsd egy percig. Add hozzá a fokhagymát és folyamatos kevergetés közben süsd egy percig. Add hozzá a rákot és időnként megkeverve főzd körülbelül 3 percig, amíg szép rózsaszín nem lesz. Fűszerezd meg sóval és borssal, majd egy lyukacsos kanállal szedd ki tányérra.

hirdetes


Tekerd fel a lángot közepesre és tedd a serpenyőbe a fehér bort és a citromlevet, majd fakanállal kevergesd körülbelül 2 percig. Add hozzá a cukkinit és további 2 percig süsd, időnként megkeverve. Tedd vissza a rákot is és fedd le, hogy összeérjenek az ízek. A végén még szórd meg egy kis sóval és borssal (ízlés szerint), díszítsd petrezselyemmel és tálald azonnal. Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Alakformálás Család Egészség Férfi Gasztró Konyha Otthon Recept Táplálkozás