Akár alaposan felkészültél egy esetleges vészhelyzetre és alaposan bevásároltál a kamrába, vagy csak néhány alap dolog van otthon, nagy az esélye, hogy akad kéznél 1-2 konzerv. A konzerves bab például azért remek választás otthonra, mert viszonylag olcsó, laktató és könnyű elkészíteni. Mutatunk néhány szuper ötletet, mit készíthetsz belőle!
Babpürés pirítós
430 grammnyi babot moss le és csöpögtess le. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, adj hozzá néhány gerezd reszelt fokhagymát és süsd addig, amíg aranybarna és illatos nem lesz. Add hozzá a babot, ízesítsd sóval és borssal és kicsit nyomkodd össze. Néhány szelet kenyeret dörzsölj be fokhagymával és mindkét oldalát csöpögtesd meg olívaolajjal, majd pirítsd meg. Tedd rá a babot és még néhány csepp olívaolajat, a tetejére tehetsz friss fűszernövényeket, borsot és egy kis frissen facsart citromlevet is.
Fehérbabos pirospaprikás mártogatós
430 grammnyi babot moss le és csöpögtess le. Egy turmixban pürésíts össze egy nagy kaliforniai paprikát (nem a csípőset), a babot, 1 kisebb gerezd fokhagymát, 1 teáskanál pirospaprikát és egy citrom levét. Ízlés szerint adj hozzá sót és borsot és ebbe mártogass tortilla (nachos) chipset.
Sajtos omlett édesburgonyával és babbal
Babos hamburger
A babot csepegtesd le, egy erős mixerbe, vagy konyhai robotgépbe tedd bele egy nagy tojással, 50 gramm zsemlemorzsával, 1 teáskanál erőspaprikával, sóval, borssal és kevés cayenne borssal. Keverd össze. Formázz belőle kis fasírtokat/szeleteket, tedd sütőpapírra, majd a fagyasztóba 30 percre. Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd meg a kis fasírtokat, kicsit nyomkodd meg egy spatulával, amíg mindkét oldala barna nem lesz – nagyjából 6 perc oldalanként. Cipóval/hamburgerzsömlével és bármilyen öntettel tálalhatod.