Nem sikerült jól az ebéd? Így hozd helyre pár hasznos tipp segítségével!

Bartók Vivien

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kezdőként a konyhában rengeteg „hibát” elkövetek a mai napig. Ilyenkor általában telefonálok a mamámnak, hogy miként tudnám kijavítani, mert utálok pazarolni és ételt kidobni. Ezeket a jótanácsokat most megosztom veletek is!

Íme néhány jótanács az elrontott ételek helyrehozásához!

 

#1 Ha túl sok ecetet tettél az általad készített ételbe és savanyú lett, akkor cukor hozzáadásával közömbösítheted.

 

#2 A forrás közben „összeállt” tejet (szerintem tudjátok, hogy mire gondolok), elkészítheted túrónak! Vagy egy habverő segítségével verd fel sima, csomómentes állagúra és felhasználhatod kelt tészta készítésére is.

 

#3 Ha elsóztad a levest vagy a pörköltet (mert annyira szerelmes vagy), akkor ne próbáld meg cukorral kompenzálni! Késhegynyi szódabikarbónával javíthatsz rajta.

 

#4 A megpenészedett lekvárt vagy befőttet is helyrehozhatod! Először a romlott részt távolítsd el, majd lassú lángon/ alacsony fokozaton főzd újra.

 

#5 Ha csomós lett a rántás, akkor szűrd le a levest. (Oké, ez valóban logikus.)

 

#6 Ha nem főtt meg a bab vagy a borsó, akkor kevés szódabikarbónával megpuhíthatod.

hirdetes

 

#7 A túlkelesztett tésztát egy kevés tej és liszt hozzáadásával próbáld meg újra felverni.

 

#8 Ha nem sikerült felverni a tejszínt, akkor tedd be a hűtőbe. Ha kihűlt, akkor öntsd le az alját és próbáld meg újra.

 

#9 A megégett tészta használható részeit, készítsd el édes morzsának.

 

#10 Ha nagyon kemény a hús sütés közben, akkor egy kis kanál ecettel locsold meg, majd úgy főzd tovább.

 

 

Tudtad?

 

Tojás

- Tojás hiányában, a sütemények tetejét hígított tejföllel, cukros tejjel vagy feketekávéval is megkenheted.

 

Hagyma

- A hagyma- és a halszagot kézről, deszkáról és késről ecetes sós vízzel tudod gyorsan eltüntetni.

- Ha nagyon erős a hagyma, akkor tisztítás után, a felvágásig tartsd hideg vízben.

 

Tej

- Ha a lábast elöblítjük vízzel, akkor nem ég oda a tej.

- Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.

hirdetes

 

Újburgonya

- Az újburgonyát mosás után és hámozás előtt erősen sózd meg, így könnyebben le fog jönni a héja.

 

Citrom

- A citromhéjat csak gyengén reszeld, különben keserű lesz.

- A lereszelt citromhéj cukorral elkeverve, és üvegbe rakva sokáig eltárolható.

- A citrom is sokáig felhasználható, ha szeletekre vágod, meghinted cukorral és üvegben letakarva tárolod.

 

Tejszínhab

- Tejszínhab helyett, forrázott szirupos tojáshabot is használhatsz.

- Ha túl sokáig verjük a tejszínhabot, akkor vaj lesz belőle.

 

Zsír

- Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót teszel bele.

 

Remélem hasznosnak találtad a cikket és sikerült néhány tanácsot ellesned!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Átalakítás DIY Életmód Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Kreatív Praktikák Recept Tanács Táplálkozás