Így készül az isteni joghurtos palacsinta 5 perc alatt!

Bartók Vivien

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha egyszerű reggelire vagy desszertre vágysz, akkor dobj össze 5 perc alatt egy elképesztően lágy és finom, joghurtos palacsintát! Nem kell hozzá extra hozzávaló és idő sem! Készen állsz? Kezdjünk is hozzá!

Íme a joghurtos palacsinta receptje, 8 darabhoz:

 

 

Hozzávalók:

 

- 1 bögre liszt

- 2 evőkanál cukor

- 1/4 teáskanál sütőpor

- 1/4 teáskanál szódabikarbóna (ha nincs, akkor a sütőporból körülbelül fél teáskanállal tegyél bele)

- csipetnyi só

- 1 bögre sima joghurt (Igazából bármilyen joghurt tökéletes hozzá! Arra figyelj, hogy ne tartalmazzon bogyós gyümölcsöket, mert apró magokat tartalmaz, ami a palacsinta elfogyasztásakor nem túl kellemes.)

- 2 egész tojás

- 2 evőkanál vaj (olvasztott vagy növényi olaj)

 

 

Elkészítés lépései:

 

Az elkészítés előtt készíts ki egy nagyobb bögrét, amiben a lisztet, majd a joghurtot fogod kimérni (ugyanazt a bögrét használd), valamint egy nagyobb tálat is. Egy serpenyőt, amiben kisütöd majd a palacsintákat. Szükség esetén, ha a serpenyődben mindig leég az első, akkor készíts ki egy kis pohárkát és ecsetet is.

hirdetes

 

  1. Mérd ki az 1 bögre lisztet és add hozzá a többi száraz alapanyagot: 2 evőkanál cukrot, körülbelül negyed teáskanál sütőport, a késhegynyi szódabikarbónát, és a csipetnyi sót. Fakanál segítségével keverd össze.

 

  1. Mehet bele az olvasztott vaj vagy a növényi olaj, az 1 bögre joghurt és a két egész tojás is. A tojásokat ne közvetlenül a tálba üsd fel, hanem egy kisebb pohárba és csak utána öntsd a többi hozzávalóhoz. Így elkerülheted, hogy tojáshéj, vagy rosszabb esetben romlott tojás kerüljön a tésztához.

 

  1. Gyúrd össze az alapanyagokat!
hirdetes

 

  1. Melegíts fel egy serpenyőt és szükség esetén a kis olajjal kend ki, vagy spray formájában fújj rá, hogy semmiképp ne ragadjon le.

 

  1. Egy kisebb merőkanállal mérj ki a serpenyő közepére a tésztából, majd közepes fokozaton kezd el sütni. Körülbelül 2-2 perc oldalanként, ha elég meleg a serpenyőd, de folyamatosan figyeld. Ügyelj arra, hogy egyszerre csak annyi palacsinta kerüljön a serpenyőben, amennyi „érintkezés” nélkül elfér egymás mellett.

 

  1. Ha elkészültél a kis palacsintákkal, akkor tálalhatod is. Esetleg mézzel, lekvárral vagy sziruppal is ízesítheted, de önmagában is nagyon finom.

 

 

Tápérték:

 

Energia: 266 kcal

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 26 g

Fehérje: 8 g

 

(Ez az általam hozzáadott joghurttal lett ennyi, ami zsírtalan, barackos joghurt volt.)

 

 

Remélem Te is kipróbálod ezt a gyors és ínycsiklandó palacsinta receptet! Oszd meg a barátaiddal is, ha tetszett!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

DIY Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Kreatív Recept Táplálkozás