notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogyan készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre a koronavírus idején 2020-ban, Így készülj fel az iskolakezdésre idén

hirdetes

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

helloladies.hu

Amikor az iskolák bezártak kora tavasszal a koronavírus miatt, a szülők remélték, hogy ősszel már gond nélkül visszaküldhetik az iskolába a gyerekeket úgy, mint máskor is. Azonban ha figyelted mostanában a híreket, ez korántsem biztos, hogy így lesz, illetve lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Iskolakezdés idén ősszel

Beszéld át a tervedet a gyerekkel azzal együtt, hogy milyen változásokra számíthat


Nem tudjuk pontosan, hogy mire is készüljünk, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha segítünk amennyire csak lehet hozzászokni a változó környezethez és lehetőségekhez. Az is lehet, hogy belépés előtt megmérik a testhőmérsékletüket vagy maszkot kell majd viselniük – a dolgok pedig bármikor változhatnak. Sajnos az is opció, hogy elkezdődik az iskola és néhány hét vagy hónap múlva ismét távoktatás lesz.


Maszkviselés


A gyereked valószínűleg viselt már maszkot, amikor elmentetek valahová, de nagy eséllyel nem sokáig volt rajta. Szánj rá egy kis időt, hogy elmagyarázd, hogyan is viselje helyesen és az iskola előtti hetekben már próbálgassátok, hogy kicsit hozzá szokjon, hiszen az is egy lehetőség, hogy az iskolában is viselni kell majd. Bár sokak szerint ez nem elvárható a gyerekektől, azt gondoljuk, így még mindig jobban járnak ők is és a szülők is, mintha ismét az otthoni tanulás venné át az iskolai helyét. Ki kell hangsúlyozni, hogy az iskolában könnyebben terjednek a kórokozók, ezért ne tegye a kezét a szájába és próbálja megállni, hogy hozzáérjen az arcához. Tanítsd meg arra is, hogyan vegye le a maszkot és legyen a táskában pár tartalék is.

hirdetes


Mire lesz szükség a tanuláshoz


hirdetes
Az iskolához szükséges felszerelés máshogy fog kinézni ebben az évben (több kézfertőtlenítő és maszk az iskolai tanuláshoz, füles és íróasztal az otthoni tanuláshoz). Mindkét eshetőségre érdemes felkészülni, hogy könnyebben menjen a váltás és ne akkor kelljen kapkodni.


Iskolán kívüli elfoglaltságok


Az iskolán kívüli elfoglaltságok gyakran sokkal nagyobb lelkesedéssel töltik el a gyereket, mint maga az iskola, azonban idén a lehetőségek száma valószínűleg korlátozott lesz, vagy bizonyos módosítások szükségesek ahhoz, hogy biztonságosabbá tegyék őket. Nem kell lemondani a sportokról, zenéről, táncról és egyéb tevekénységekről, hiszen ezek nagyon fontosak a gyerekek fizikai és érzelmi jólétéhez, ezért nem érdemes elzárkózni tőlük, csupán átgondolni, hogy milyen formában ajánlott végezni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

2024-04-15

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

Kényelmesek és sokoldalúak, tökéletes választások mindennapi viselethez és elegáns megjelenésekhez egyaránt. Hajtsunk újra a klasszikusokra és fedezzük fel, hogyan hordhatjuk őket a tavaszi szezonban!

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

2024-04-08

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

A megfelelő vitaminbevitel kulcsfontosságú a fogyás és az egészséges testsúly fenntartása szempontjából, és néhány vitamin különösen fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

2024-04-04

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

A szállodaüzemeltetés már régóta a vendégközpontúság és az élmények teremtése körül forog, és mindez a vendégek igényein, a kiváló kommunikáción át terjed.

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

2024-04-02

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

A reggeli kimerültség gyakran bosszantó és akadályozó tényező lehet a mindennapi életben, ám megfelelő megértéssel és kezeléssel jelentős mértékben csökkenthető.

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

2024-03-25

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

A tavasz közeledtével sokan keresik az újításokat a szépségápolás terén, és szeretnék frissíteni bőrápolási rutinjukat. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb szépítő termékeket, melyek segítségével könnyedén megújulhatunk és ragyogóvá tehetjük bőrünket a tavaszi időszakra.