notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legfinomabb forralt bor, Klasszikus forralt bor, Forralt bor készítése, A legfinomabb forraltbor

hirdetes

A 3 legfinomabb forralt bor

Viki
A legfinomabb forralt bor

A 3 legkedveltebb forralt bor receptje:

Klasszikus forralt bor

Ha a hagyományos ízvilágra vágysz, akkor ez a Te recepted!

 

Ehhez 7,5 dl száraz vörösbor, 10 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 9 szem szegfűszeg, 2 szem szegfűbors és 3 szelet citrom szükséges.

A fűszereket és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd beletesszük a citromot és forrón kínáljuk!

 

Rumos forralt bor

Ez egy kicsit erősebb változat, de megéri kipróbálni!

hirdetes

Ehhez szükség lesz 0,75 l vörösborra, 1,3 dl rumra, 5 db szegfűszegre, fél narancsra, fél citromra, 1 rúd fahéjra, 1 rúd vaníliára, 4 db kardamommagra és 15 dkg cukorra.

A narancsot és citromot vékony szeletekre vágjuk. A bort egy lábasba öntjük és hozzáadjuk a fűszereket (szegfűszeg, kardamommag, fahéj, vanília), a citromot, a narancsot, és a cukrot. Ezután forráspontig melegítjük és hozzáadjuk a rumot, amit ezt követően meggyújtunk (flambírozzuk). Amint elaludt a láng, néhány percet pihentetjük, és már fogyaszthatjuk is!

hirdetes

 

Pikáns forralt bor

Ez a típus tökéletes választás, ha nátha kerülget!

Ehhez 0,5 l vörösbor, ízlés szerint méz, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg, 0,5 teáskanál Erős Pista vagy házi chili és 1 citrom szükséges.

A bort egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, az Erős Pistát és forráspontig hevítjük. Ezt követően citrom karikával díszítjük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes